Alicante

Eén van Spanje's meest populaire plekken, en terecht. Alicante heeft schitterende stranden en een bruisend nachtleven. De luchthaven van Alicante wordt het gehele jaar gebruikt door vele toeristen die de Costa Blanca bezoeken.

Niet te missen is het 'Castillo de Santa Barbera'. Dit kasteel heeft alles wat u ervan verwacht, inclusief een ophaalbrug, verborgen passages en een kerker. Gelegen op een bergtop midden in Alicante heeft u een prachtig uitzicht over de stad. In het kasteel kunt u ook een bezoek brengen aan een prachtige beeldentuin.

Maar Alicante heeft nog meer te bieden op cultureel gebied, zoals de Santa Maria kerk, de kathedraal van San Nicolás, het Santa Faz klooster en het provinciaal archeologisch museum.

In het centrum van de stad is 'el barrio' het kloppend hart van het nachtleven van Alicante. Hier krijgt u de gelegenheid om in een levendige Latijnse sfeer feest te vieren tot in de ochtend.

Tegenover de haven bevindt zich een kinderparadijs. In 'mundo de los niños' is genoeg te doen voor de kinderen. Open in het hoogseizoen en alleen voor de kids.

Het grootste festival van Alicante is Festival de San Juan. Dit festival is jaarlijks een week lang, eind juni te bewonderen. Er is een grote optocht van praalwagens en als afsluiting veel vuurwerk.