Santa Pola

Santa Pola ligt in een prachtige en beschermde baai, omringd door de warme wateren van de Middellandse Zee. Santa Pola ligt 20 km onder Alicante en op slechts 10 km van het vliegveld van Alicante: "El Altet”.

Een zeegaande traditie, zandstranden, mediterrane klimaat en de natuurlijke rijkdommen komen samen in dit geweldige dorp, Santa Pola. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de historische overblijfselen, de haven, het kasteel en de prachtige stranden.

Het appartement ligt aan de westzijde van Santa Pola, met uitzicht over de zoutmeren en zonsondergangen van extreme schoonheid.

Het kasteel

Het kasteel ligt midden in het centrum van Santa Pola. Het is uitgegroeid tot een cultureel centrum waar diverse activiteiten plaatsvinden. Binnenin zijn een maritiem musem, het museum van de visserij, een kapel en een exhibitie hal gevestigd. Naast het kasteel ligt een gezellig plein, met groen, bankjes, fonteinen en terrasjes.

Het aquarium

Dichtbij de haven ligt het gemeentelijk aquarium, de oudste van de provincie van Valencia. Negen grote displays brengen flora en fauna van de Middelandse Zee onder de aandacht.

De boulevard

Langs de stranden ligt een mooie boulevard tot aan de haven van Santa Pola. Aan deze boulevard zijn vele cafés en restaurants te vinden. Een groot gedeelte van de boulevard - vlakbij het appartement - is sinds 2009 vernieuwd.

Isla Tabarca

Voor de kust van Santa Pola ligt het eiland Isla Tabarca. Het is officieel tot natuurgebied uitgeroepen door haar schone wateren en de uitbundige flora en fauna. Vanuit de haven van Santa Pola vaart een frequente ferrydienst naar het eiland.

Meer informatie

Meer over cultuur, natuur, sport, stranden, gastronomie en feesten kunt u hier vinden.